Om
Innhold
Bilskadeteknikerutdanningen inneholder følgende moduler:
Karosserikonstruksjon og sikkerhet
Materiallære og sammenføyningsteknikk
Skadevurdering og dokumentasjon
Systemforståelse og sikkerhetssystemer
Forskrifter og etikk
Prosjekteksamen
Gjennomføring
Bilskadeteknikerutdanningen er en fullverdig etterutdanning og gjennomføres ved siden av jobb. Det vil være en kombinasjon av egenarbeid, forelesninger og veiledningstimer på nett. Arbeidskrav og prosjekteksamen leveres elektronisk og PC/MAC med officeprogrammer er nødvendig.
Studenten må ha relevant fagbrev eller tilsvarende realkompetanse, være nysgjerrig og motivert for å arbeide med studiene. Det forventes at utdanningen er avtalt med arbeidsgiver. Caseoppgaver med aktuelle problemstillinger vil være sentralt gjennom hele studiet. Veiledningstimer som foregår på nett legges til kveldstid.
Studiet passer blant annet for ansatte som skal ha rollen som problemløser og/eller veileder i et skadeverksted. Studiet kan også passe for takstpersonell og andre som har ambisjoner om å bidra til høy kvalitet i arbeidet med bilskadereparasjoner.
Ved beståtte moduler utstedes det sertifikater.
Ved bestått sluttvurdering av prosjekteksamen utstedes diplom.
Sertifikater og Diplom kan benyttes som dokumentasjon på oppnådd kompetanse i bedriftens kvalitetsstyringssystem jf. § 16. b. i Forskrift om arbeid på kjøretøy.
Normal gjennomføringstid per modul vil normalt være inntil 5 uker.
Søknad om opptak sendes til: post@bilskadeakademiet.no
Pris
Pris på forespørsel.
Kostnader til aktuelle reparasjonsmanualer og alternative tekniske underlag mv. kommer i tillegg og dekkes av den enkelte student.
Noen studenter får utgifter til denne typen kompetanseheving dekket av sin arbeidsgiver.
Undervisningskonsulent
Svein-Erik Vefsnmo
